Zwembad aanleggen: tips

  • door
Water

Een zwembad aanleggen in je tuin is een hele klus. Er komt vaak heel wat bij kijken. Waar moet je nu op letten bij het aanleggen van een zwembad? In dit artikel delen we een aantal handige tips.

1. Leg je zwembad aan in het najaar

zwembad aanleggen

Je kunt het beste het zwembad aanleggen in het najaar. In het najaar staat het grondwater namelijk lager. De ondergrond is dan een stuk droger, waardoor je de tuin niet hoeft te laten droogzuigen. Dit scheelt tijd en kosten. Daarbij is een zwembad die je in het najaar aanlegt vaak rond het nieuwe jaar klaar. Daarna kun je wat aan de tuin doen, zodat alles er in de lente weer mooi bij staat!

2. Bedenk goed waar het zwembad moet komen

Je wilt het zwembad natuurlijk het liefst hebben op een plek waar de zon vaak schijnt. Zo kun je op zonnige dagen heerlijk aan de rand van het zwembad zonnen en voelt het water ook warmer aan. Om ervoor te zorgen dat het water warmer blijft is het ook belangrijk om het zwembad te leggen op een plek die goed beschut is. Een extra voordeel hiervan is dat niet alle buren uitzicht hebben op het zwembad.

Zwembad

3. Kies de juiste materialen

Als je een zwembad gaat aanleggen, wil je natuurlijk dat het zwembad lang kan blijven staan. Ook wil je niet steeds materialen hoeven te vervangen. Zorg er daarom voor dat je kiest voor de juiste materialen die lange tijd meegaan. Denk hierbij aan beton voor de wanden en tegels en een zwembadfilter van hoge kwaliteit. Vraag jezelf ook af of je een trap wilt aanleggen en welke verlichting je wilt.