Wat zijn mooie horloges voor dames

  • door

Veel vrouwen dragen naast oorbellen, armbandjes en kettingen ook een mooi horloge. Een horloge geeft een outfit nét even dat beetje extra, wat de look compleet maakt. Horloges zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen. Het is dan ook niet gek dat veel vrouwen meerdere horloges thuis hebben liggen, zodat ze deze makkelijk kunnen afstemmen op de outfit van die dag. Maar wat zijn nu mooie dameshorloges? Wij vertellen je hier graag meer over!

Smartwatch

Bij dameshorloges denk je niet meteen aan een smartwatch, toch wordt dit soort horloge steeds populairder de laatste tijd. Een smartwatch is een intelligente en digitale horloge, waarmee je allerlei gegevens en informatie ook kunt zien en ontvangen. Zo krijg je een melding als je gebeld wordt of een berichtje krijgt, of kun je je agenda bijhouden en de weersvoorspellingen bekijken. Super handig dus!

Minimalistisch horloge

Deze trend gaat al jaren mee en blijft de komende tijd ook nog erg populair: minimalistische horloges. Hierbij geldt eigenlijk “less is more”. Door een simpel en eenvoudig design, straalt een minimalistisch horloge elegantie en klasse uit. Het horloge is niet erg opzichtig en is daardoor dus ook makkelijker te combineren met verschillende outfits.

Mesh horlogeband

Veel vrouwen zijn liefhebbers van mesh horlogebandjes. Deze bandjes zijn verkrijgbaar in zilver, goud en roségoud én staan er om bekend bijna nooit kapot te gaan. Een mesh horlogebandje is in principe geweven staal en is hiernaast stoot- en krasbestendig. Deze bandjes zijn tijdloos en daarom kun je horloges met dit soort bandjes gemakkelijk een aantal seizoenen achter elkaar dragen.

Vierkant uurwerk

Waar we vroeger altijd horloges zagen met een rond uurwerk, gaan we dit jaar meer horloges zien met een vierkant uurwerk. Een vierkant uurwerk past vaak bij een retro model met dunne horlogebandjes. Dit model is dan ook goed te combineren met verschillende outfits, zowel stoer als vrouwelijk.