27 januari 2022

Wat maakt duurzaam wc papier duurzaam?

1 min read
duurzame wc papier

Bij steeds meer mensen leeft de wens om voortaan wat meer rekening te houden met het milieu bij alle dagelijkse acties. Als je jezelf tot die mensen rekent, weet dan dat je vooral bij het doen van inkopen echt een verschil kunt maken. Dit geldt vooral voor producten die een negatieve impact hebben op het milieu. Het mag duidelijk zijn dat dit voor wc papier zeker kan gelden. Daarom is het juist hierbij aan te raden op zoek te gaan naar een goede variant van duurzame wc papier. Hieronder lees je welke eigenschappen dit papier eigenlijk duurzaam maakt.

duurzame wc papier

Geen schadelijke stoffen

Een belangrijk kenmerk van duurzaam wc papier is dat hier geen schadelijke stoffen in zitten. Evenmin is er bij de productie gebruikgemaakt van stoffen die in potentie schadelijk zijn. Zo zitten er in duurzaam wc papier bijvoorbeeld geen kleurstoffen, chloor en geurstoffen. 

Geen plastic

Toiletpapier bestaat zelf normaal gesproken niet uit plastic, maar de verpakkingen doorgaans wél. Of een dichte plastic verpakking hiervoor nu wel echt nodig is, is iets dat je je kritisch mag afvragen. Hoe dan ook kun je ervan uitgaan dat duurzaam wc papier niet is verpakt met plastic.

Geen houtkap

De allerbelangrijkste factor van goed duurzaam wc papier is echter vermoedelijk dat hier in het geheel geen houtkap voor heeft hoeven plaatsvinden. Dit papier is namelijk volledig samengesteld van gerecyclede materialen. Dit aspect maakt echt een wezenlijk verschil voor het milieu en de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *