Wat betekent Skid?

Een skid is een lage platformachtige structuur met stalen frame waarover zware apparatuur wordt geplaatst om verplaatsing en opslag te vergemakkelijken. Het is opgebouwd uit I-balken, hoeken of kanalen en wordt gebruikt als transport- en ondersteuningsplatform voor verschillende soorten apparatuur.

Skidsystemen worden op maat vervaardigd door fabrikanten volgens de eisen van de klant. Zodra de apparatuur is gemonteerd, kan deze permanent op de skid worden gemonteerd met alle procesbesturingen op één plek op de skid. Eenmaal geïnstalleerd, kan de skid gemakkelijk naar de uiteindelijke locatie worden getransporteerd, waar het proces snel kan worden gestart.

Voordelen van Skids systemen


Skids kunnen ook worden gebruikt om draagbare apparatuur te monteren om de hantering ervan door kranen of flatbed trucks te vergemakkelijken. De skid heeft bevestigingen voor haken en kabels en ten minste twee langsbalken om de apparatuur op zijn plaats te schuiven.

Skids kunnen worden gebruikt om een ​​compleet processysteem in een frame te installeren, waardoor transport eenvoudig is. Op skid gemonteerde apparatuur biedt een alternatief voor montage op locatie, waarbij afzonderlijke systeemonderdelen worden verzonden en stapsgewijs op de werklocatie worden geïnstalleerd.

Door de apparatuur op een externe locatie te laten monteren, is er meer controle mogelijk en worden enkele risico’s van de montage ter plaatse voorkomen. Op skid gemonteerde apparatuur kan volledige processystemen bevatten of kleinere individuele systemen die kunnen worden gecombineerd om grotere processystemen te creëren.

En wat nog meer?

Bovendien kan het gebruik van op glijders gemonteerde apparatuur resulteren in een kortere bouwtijd als gevolg van parallelle constructie, waarbij de unit off-site kan worden gemonteerd terwijl on-site upgrades tegelijkertijd worden uitgevoerd. Dit vermijdt de noodzaak van tijdrovende on-site logistiek die gepaard gaat met montage en fabricage ter plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *