26 januari 2022

Waar moet je op letten tijdens je rijlessen?

2 min read

Iedereen die wel eens rijlessen heeft gevolgd heeft bepaalde goede en slechte ervaringen. Over het algemeen zal iedereen die zijn of haar rijbewijs heeft gehaald positiever tegen het rijlessen aankijken dan iemand die het nog niet is gelukt. De schuld wordt vaak bij een ander gelegd, terwijl dit niet altijd even eerlijk is. Om er voor te zorgen dat jij niemand anders dan jezelf de schuld kan geven als je jouw rijbewijs niet in een keer kan halen heb ik deze blog voor je geschreven.

Goede voorbereiding

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op je rijlessen. Daarom kan ik aanraden om ook al heel snel – al dan niet direct – te beginnen met het oefenen op de theorie. Als je direct al goed weet wat bepaalde borden in het verkeer betekenen heb je al een voorsprong op de meeste andere mensen. Ook doe je er goed aan om de vele regels zo snel als mogelijk onder de knie te krijgen. En het is echt niet erg als je af en toe een ingreep van je instructeur krijgt omdat je hier van schrikt en waarschijnlijk snel van schrikt. Ben jij juist iemand waarbij dit averechts werkt? Zorg er dan voor dat je het theorie boek al een keer helemaal hebt gelezen. Dit helpt je om een goede start te beleven.

Goede rijschool zoeken

Op de website van de Nationale Rijschool kan je van iedere provincie en iedere plaats een geschikte rijschool vinden. Een handige link naar een goede rijschool is de volgende: https://nationalerijschool.nl/rijschool/rijschool-in-dordrecht/

Als je een keer belt weet je direct of je jezelf prettig voelt bij diegene. Wil je het echt zeker weten? Vraag dan een proefles aan en leer direct hoe de instructeur te werk gaat zodat je zeker weet dat je de goede keuze hebt gemaakt.

Sparen

Zorg er voor dat je voldoende spaargeld hebt om in één keer te slagen. We zien vaak gebeuren dat er toch meer rijlessen nodig zijn dan verwacht omdat de meeste mensen het wel even denken te halen. Maar je bent afhankelijk van heel veel facetten als je gaat afrijden. Onderschat dit dus zeker niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *