9 december 2021

Voorkom dat je deze fouten maakt als beginnende muziekproducer

1 min read
studio opname apparatuur kopen

Je bent net begonnen met het produceren van muziek en eigenlijk ben je nog een beetje aan het uitvinden hoe alles werkt. Wel wil je misschien in de toekomst je eigen studio opname apparatuur kopen. Waar moet je nu rekening mee houden als beginnende muziekproducer? In dit artikel leggen wij je uit welke fouten je in ieder geval niet moet maken.

studio opname apparatuur kopen

Niets fout durven doen

Het produceren van muziek is een creatief proces. Er kan dus eigenlijk altijd iets fout gaan, ook bij grote muziekproducers. Met dit artikel willen we je helpen om fouten te voorkomen, maar het is belangrijk dat je niet bang bent om iets fout te doen. Dit gaat namelijk ten koste van je creativiteit en dat wil je natuurlijk niet.

Je muziek te hard willen maken

Harde muziek kan heel tof zijn en het valt niet. Maar het is zeker niet altijd goed. Als jij het volumeniveau binnen je software te hoog instelt, kan het zomaar zo zijn dat je muziek gaat kraken. Dit gaat dan ten koste van je kwaliteit. Dat wil je natuurlijk niet, dus zorg ervoor dat het volumeniveau binnen je software nooit te hoog staat.