Vier redenen om een stoomketel te huren van Kuiper en Zonen BV

Een stoomketel lijkt iets van lang geleden maar zijn toch nog volop in gebruik. De huidige stoomketels werken zelfs nog volgens dezelfde principes. Namelijk het opwarmen van water in een ketel waarbij met een bepaalde druk en temperatuur het water verdampt en er stoom ontstaat. Die stoom is dan te gebruiken voor allerlei zaken zoals verwarming of voorstuwing. Er zijn omstandigheden waarin het handiger is om een stoomketel niet te kopen maar te huren. En als je een stoomketel huurt zijn er vier redenen om dit te doen bij een specialist.

Waarom zou je een stoomketel huren?

Een stoomketel kun je natuurlijk gewoon kopen, zeker als die stoomketel het hart vormt van een proces in je bedrijf. Toch kan het zijn dat er tijdelijk een ketel of een extra ketel nodig is. Bijvoorbeeld omdat er onderhoud of een keuring plaatsvindt. Andere redenen zijn het uitvallen van de eigen installatie of tijdelijk extra capaciteit nodig hebben.

Vier redenen om een stoomketel te huren te bij een specialist

Hieronder vier redenen om een stoomketel te huren bij een specialist.

1. Kennis en ervaring

Een specialist heeft expertise vaak opgebouwd door jarenlange ervaring.

2. Snel weer operationeel

Een specialist heeft meestal een ruim voorzien magazijn, een eigen installatiedienst en eigen transportmiddelen. Hierdoor heb je in korte tijd een werkende ketel zodat je proces snel (weer) operationeel is.

3. Geen verrassingen bij de kosten

Door de kennis en ervaring van een specialist zijn de ketels al meteen voorzien van alle middelen die nodig zijn voor het functioneren van de ketel. Dus geen extra kostenpost achteraf want deze middelen zijn al verwerkt in de huurprijs.
Omdat het onderhoud in handen is van de verhuurder zijn er ook hierbij geen verrassingen.

4. Moderne apparatuur voorzien van alle keurmerken

Een specialist zal zorgen voor ketels die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en laatste stand van de techniek. Vaak is het mogelijk dat zij op afstand de ketel kunnen beheren en monitoren. Handig bij storingen of voor het optimaliseren van de ketel.

Een specialist is uiteraard bekend met alle wet- en regelgeving. Je kunt er dan van uitgaan dat een ketel gehuurd bij een specialist uitgebreid is getest en voorzien is van alle keurmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *