27 januari 2022

Vertrouwen op de werkvloer

2 min read

Wanneer er persoonlijke dingen spelen in het leven van een werknemer dan is het belangrijk dat deze besproken kunnen worden en dat iemand er echt is voor deze persoon. Je weet namelijk nooit wat er in het privéleven van iemand zich allemaal afspeelt en hoe deze persoon zich echt voelt. Mentale gezondheid is immers net zo belangrijk als fysieke gezondheid, daarom is het dus erg belangrijk dat er de mogelijkheid is om met iemand te kunnen praten over de problemen die ervaren worden, ook op het werk. Ben je benieuwd hoe dit verloopt op de werkvloer? Lees dan verder.

Vertel waar je mee zit

Vaak is het voor iemand met problemen heel erg belangrijk om een luisterend oor te hebben, iemand die zijn of haar problemen wil aan horen en hem of haar ook wilt helpen. Hiervoor is er binnen een bedrijf vaak een interne of externe vertrouwenspersoon. Dat klinkt erg fijn, maar wat is een vertrouwenspersoon? Dit is iemand aan wie jij je problemen kan vertellen en die de plicht heeft om dit zonder toestemming niet met iemand anders te delen. Vaak kan je alles vertellen waar je mee zit en zo kunnen jullie samen tot een oplossing komen met betrekking tot de werkvloer.

Op zoek naar een oplossing

Vanuit het bedrijf is het ook erg belangrijk dat er een vertrouwenspersoon beschikbaar wordt gesteld. Dit zorgt ervoor dat werknemers die problemen ervaren zich ook vrij voelen om dit aan de vertrouwenspersoon te vertellen. Het is dus belangrijk om een goed bedrijf te zoeken die vertrouwenspersonen kan leveren, Xs2more is hier een goed voorbeeld van. Zo kan je samen met een bedrijf werken en zorgen dat de problemen bij jullie op de werkvloer verholpen worden en ook dat de werknemers persoonlijke hulp kunnen krijgen in moeilijke tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *