Skeeleren voor beginners

  • door

De laatste paar weken zien we steeds meer mensen buiten skeeleren. Ze duiken massaal op en het lijkt een échte trend te worden. Voor de één gaat het skeeleren heel makkelijk en de ander heeft nog enkele problemen met het evenwicht en de motoriek. Toch is een goede houding erg belangrijk, want als je valt kun je lelijk terecht komen. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips, voor als je van plan bent om het skeeleren op te pakken!

Goede skeelers

Het begint allemaal bij het kopen van goede skeelers. Ga naar speciale sportwinkels of kijk bij skeelerwinkels online. Als beginner hoef je echt niet meteen de aller duurste skeelers aan te schaffen, maar een beetje behoorlijke skeelers liggen al snel rond de €50. Voordat je ze aanschaft kun je natuurlijk wel eerst advies vragen in een winkel of onderzoek doen online. Lees vooral recensies van anderen en kijk welke skeelers het beste uit de test komen.

Bescherming

Nu komen we bij een ander belangrijk punt. Zoals we net al beschreven, kun je lelijk terecht komen als je valt tijdens het skeeleren. Zeker als je enige snelheid hebt opgebouwd, kan dit flink zeer doen. Zorg er daarom altijd voor dat je goede bescherming draagt. Dit wil zeggen dat je polsbescherming en kniebescherming om hebt, eventueel elleboogbescherming én een helm. Deze bescherming kun je ook bij sportzaken kopen en online zijn veel goedkope helmen te vinden.

Houding

Als je eenmaal je skeelers en de bescherming om hebt, is het tijd om daadwerkelijk te skaten. Zodra je opstaat is het belangrijk om je knieën licht te buigen. Als je veel rechtop blijft staan zul je merken dat je evenwicht minder goed is en je sneller omvalt. Buig altijd een beetje naar voren en zorg ervoor dat je knieën gelijkstaan aan de punt van de skeelers.