Respecteer de gebedstijden in Nederland, wij helpen jou hiermee!

  • door

Het dagelijks gebed is in de Islam zeer bijzonder. Het is een dagdagelijks ritueel dat helemaal geïntegreerd zit in je leven en in je dagelijkse bezigheden. Samen met de vier andere zuilen vormt het gebed de 5 pijlers van het geloof. Deze vijf pijlers zijn namelijk:

  • De geloofsbelijdenis (sjahada)
  • De rituele gebeden (salat of salah)
  • Het geven van aalmoezen (zakat of zakah)
  • Het vasten tijdens ramadan (saum/sawm of siyam)
  • De pelgrimstocht naar Mekka (hadj)

Net zoals je de vier andere pijlers wilt respecteren, ga je ook het dagelijks gebed als onderdeel van je geloof beschouwen. De gebedstijden, dus het tijdstip waarop je bidt, is belangrijk. Het dient elke dag vijf maal plaats te vinden: Fajr, Dhuhr, Asr, Maghrib en tenslotte Isha. Voor Moslims is het zeer belangrijk om dit op het juiste tijdstip te doen. Het is dan ook cruciaal om de gebedstijden Nederland te respecteren.

Gebedstijden in Nederland: per stad

De gebedstijden Nederland worden onderverdeeld per stad. Je vindt er voor jouw stad de actuele gebedstijden. Deze worden telkens opnieuw ververst zodat je altijd de juiste informatie hebt. Je hoeft dus niet zelf de tijden gaan bij te houden of te noteren. Je vindt het altijd op deze website, waar je je ook op dat moment bevindt. Het gebed mag zowel alleen als in groep verricht worden.

Gebedstijden volgens de ISNA methode

In de gebedstijden voor Nederland wordt de ISNA methode gebruikt. Dit is de methode van de Islamic Society of North America. Bij deze methode wordt de salat Fajr verricht wanneer de zon op 15 graden ten opzichte van de horizon staat, de salat Isha wordt verricht wanneer de zon 15 graden onder de horizon is. Het is voor jou misschien niet altijd eenvoudig om deze tijdstippen zelf de berekenen. Daarom is een website met de gebedstijden van Nederland zeer praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *