Op deze dingen moet je letten als je hijsbanden gaat kopen voor jouw bedrijf

Je zal misschien denken als ondernemer, hijsbanden kopen hoef je niet veel over na te denken toch? Nou, sommige onderschatten het feit dat je zulke producten juist met zorgvuldigheid moet uitzoeken. Want het ene product doet net wat anders dan een bepaalde variant ervan. Dus je moet goed opletten daarmee, vooral als het gaat met hijsbanden kopen. Maar waar moet je nog veel meer mee opletten als je hijsbanden gaat kopen? Dat lees je allemaal in deze blog.

De werklast moet hoger liggen

Het is belangrijk dat je als koper weet dat bij je hijsbanden de werklast ervan hoger moet liggen dan de last dat gehesen moet worden. Dit komt omdat het gewicht dan in balans blijft en het stabieler omhoog gaat. Heb je niet dat de werklast hoger is, dan kan het zijn dat de hijsband tijdens het hijsen kan breken en het product van een flinke hoogte kan vallen. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen, want het kan een bedrijfsongeval verzorgen en daar zit je ondernemer totaal niet op te wachten. Dus houd een notitieboekje erbij met daarbij de maten en gewichten.

Veiligheid staat voorop, ook met hijsbanden

Er is een speciaal keurmerk voor hijsbanden waarmee ze laten zien dat deze van hoge kwaliteit zijn en daarmee dus ook veilig zijn getest. Dan weet je honderd procent zeker dat alles goed komt met je hijsbanden en dit niet zo maar even van een goedkoop materiaal is gemaakt. Sommige hijsbanden hebben dit keurmerk niet, maar dat betekent niet dat ze meteen slecht zijn en niet van goede kwaliteit. Je moet er als koper gewoon iets beter mee opletten, voordat je een scam koopt en al je geld ervoor kwijt bent.

Kleuren geven ook veel aan

De bepaalde kleuren die hijsbanden hebben is niet voor de sier, maar hebben ook een betekenis. De kleuren geven namelijk aan hoeveel ton de hijsbanden aankunnen. Want als je een hele set wilt kopen, dan kun je makkelijk zien welke hijsband je moet gebruiken bij welk gewicht. Daarom is het even opletten als je één specifieke hijsband nodig hebt, dat je ook de goede kleur hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *