Klussen aan je huurwoning, slim of niet?

Wanneer je een koophuis hebt is het logisch dat iedere klus een waardevermeerdering voor je huis oplevert, maar hoe zit dat wanneer je een huurhuis hebt? Is het dan een verspilling van je tijd en energie, of toch niet? In deze blog willen we je hier meer over vertellen, dus lees gauw verder!  

Goed voorbereiden 

Wanneer je aanpassingen doet aan een huurhuis is het handig om wat extra energie in de voorbereiding te steken. In het geval van een koophuis hoef je immers aan niemand verantwoording af te leggen, maar bij een huurhuis doe je er goed aan om je plannen voor te leggen aan de eigenaar van jouw woning. Niet alleen om zeker te weten dat je toestemming hebt voor je plannen, maar ook omdat je misschien wel een deel of zelfs het gehele bedrag aan kosten vergoed kunt krijgen. De woning wordt immers meer waard, dus dat zou zomaar eens een goede investering kunnen zijn voor je huisbaas! 

Wees je goed bewust van de voor- en nadelen 

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden bij een verbouwing aan je huurhuis is dat je het resultaat zelf op geen enkele manier mee kunt nemen wanneer je verhuist. Zowel de waarde als het nieuwe gedeelte blijven immers in het huurhuis achter. Neem dit dus mee in je overweging wanneer je nadenkt over de mogelijke verbouwing. Uiteraard zijn er ook voordelen, want je wooncomfort gaat er ongetwijfeld op vooruit, maar je zult dus de afweging moeten maken of je dit er voor over hebt.  

Aan de slag 

Heb je goed nagedacht en misschien een mooie deal kunnen sluiten met je huisbaas? Dan is het natuurlijk tijd om gewoon lekker aan de slag te gaan aan bijvoorbeeld jouw huurwoning Den Haag! We wensen je veel succes.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *