Kies voor een duurzame verhuizing

We produceren met zijn allen te veel plastic afvalen de CO-2 uitstoot moet drastisch verminderd worden. Hoe kun je hier aan meedoen en een steentje bijdragen? Ben je van plan binnenkort te verhuizen? In dit artikel lees je hoe je kunt kiezen voor een duurzamere verhuizing.

Verhuisdozen

De meeste verhuisdozen gaan maar een paar verhuizingen mee en worden vaak snel weggegooid. Een oplossing hiervoor is het huren van verhuisdozen. Zo kun je de verhuisdozen na gebruik teruggeven en kunnen ze opnieuw gebruikt worden. Hierdoor hoef je niet eigen verhuisdozen aan te schaffen en deze snel weg te gooien. Ook houd je ruimte over in je opslagruimte thuis.

Wees selectief met je nieuwe wijk

Wil je in een groene(re) wijk gaan wonen? Kijk bij een huis goed in wat voor wijk dit huis staat. Informeer je over de gemeente en kijk naar de doelstellingen. Sommige wijken in grote steden zijn nog steeds erg vervuild waardoor de huurprijs vaak erg laag is. In een groene wijk betaal je vaak meer, maar woon je wel veel schoner met bijvoorbeeld een slimme ondergrondse perscontainer in plaats van vuilniszakken midden op straat.

Gebruik een elektrische verhuiswagen

In grote steden zijn er veel verhuisbedrijven die uitsluitend elektrisch rijden. Maak zo veel mogelijk gebruik van elektrische vervoermiddelen tijdens je verhuizing. Je zult je verbazen over het aantal keer op en neer rijden en hoeveel je hiermee bespaart voor het milieu.

Inrichting

In je nieuwe huis kun je een mooi, duurzaam begin maken met een duurzame inrichting. Dit scheelt opruiming bij de volgende verhuizing en er zijn veel producten online beschikbaar voor duurzaam inrichten. Dit hoeft ook zeker niet altijd duur te zijn voor een goede kwaliteit. Duurzaam inrichten betekent ook tweedehands spullen kopen in plaats van alles nieuw. Veel spullen die online staan zijn vaak nog super nieuw of kun je na een goede schoonmaak weer goed en lang gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *