Hoortoestel kopen? Maak de juiste keuze!

onzichtbaar hoortoestel

Een onzichtbaar hoortoestel of toch liever een AHO-hoortoestel? Welke hoorapparaten zijn geschikt voor buiten en welke zijn weer geschikt voor drukke omgevingen? Het kan soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel leggen wij je daarom meer uit over de verschillende soorten hoortoestellen en vertellen we je waar je op moet letten.

Onzichtbaar hoortoestel of AHO

onzichtbaar hoortoestel

Een onzichtbaar hoortoestel heeft slechts een kleine behuizing achter het oor, waardoor hij minder zichtbaar is dan een AHO-hoortoestel. Ook versterkt een onzichtbaar hoortoestel geluiden over het algemeen beter. Aan de andere kant versterkt een AHO-hoortoestel hoge tonen weer beter en dit hoortoestel is ook minder gevoelig voor feedback.

Luisteromstandigheden

Bij het kiezen van een hoortoestel moet je ook altijd rekening houden met je luisteromstandigheden. Sommige mensen gaan graag naar het theater, terwijl anderen juist weer graag een rondje wandelen. Aan de hand van je luisteromstandigheden kun je een hoortoestel kiezen dat geheel bij jou past.

onzichtbaar hoortoestel

Antifluitsysteem

Het kiezen van een hoortoestel hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Echter is het wel altijd slim om te kiezen voor een hoortoestel met een antifluitsysteem. Hoortoestellen maken namelijk ook fluitgeluiden en hier wil je natuurlijk het liefst zo min mogelijk last van hebben.

Advies en testenĀ 

Je audicien weet veel van hoortoestellen en kan je daarom adviseren bij het maken van je keuze. Het is daarom altijd aan te raden om je audicien om hulp te vragen. Een hoortoestel mag je acht weken testen. Doe dit ook, zodat je zeker weet dat je straks een hoortoestel hebt dat geheel aan jouw wensen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *