Hoe richt je een grote ruimte in?

Dit klinkt als een luxe probleem: het inrichting van een veel te grote ruimte. Maar dit is nog lastiger dan je denkt! In een grote ruimte is het lastig om de inrichting goed op elkaar af te stemmen, zodat het één geheel lijkt in plaats van alleen maar losse onderdelen. Ook gaat meestal de sfeer snel verloren en wordt een grote ruimte koud en ijzig. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Wil je weten hoe je een grote ruimte efficiënt kan inrichten? Lees snel verder!

Mogelijkheden van de ruimte

Kijk eerst naar de mogelijkheden van de ruimte die je wil inrichten. Is het bijvoorbeeld een grote vierkante ruimte? Of is de ruimte juist heel smal en langwerpig? Dit is heel belangrijk om goed naar te kijken voordat je gaat beginnen met stylen. Bepaal ook hoe je wil dat deze ruimte overkomt en gebruikt gaat worden. Sommige mensen vinden het fijn om meerdere hoekjes in een kamer te hebben waar ze kunnen zitten en sommige vinden het fijn als de ruimte één groot geheel is. Als je dit voor jezelf in kaart hebt gebracht kun je gaan beginnen met het uitzoeken van de meubels en decoratie.

Inrichting

Bij de inrichting is het heel belangrijk dat alles samenvalt in harmonie. Zorg ervoor dat meubels en decoratie goed in balans zijn en zorg hiernaast voor echte blikvangers om de ruimte een beetje speelser te maken. Dit kun je doen met grote kunstwerken of XXL lampen boven bijvoorbeeld de eethoek. Natuurlijk kun je ook een grote hoekbank neerzetten met een fauteuil, wat de ruimte ook al aardig opvult. Het is hierbij belangrijk dat je de ruimte niet te formeel maakt en dat het lijkt op een zakelijk kantoor. Dit is erg lastig, maar met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Vul de ruimte daarom op met plantjes, kussentjes, kleden en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *