26 januari 2022

Hoe kun je een afspraak bij de fysio voorkomen?

2 min read

Een afspraak bij de fysio: het is iets wat we, als het even kan, toch echt liever overslaan. Toch brengt het op zowel korte als lange termijn zeker voordelen met zich mee. Indien je het toch liever wil voorkomen zijn er een aantal dingen die je hierbij kunnen helpen. Allereerst is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en ervoor zorgen dat je je spieren niet teveel belast. Ook is het van belang om op je houding te letten. Als je de hele dag op kantoor achter de computer werkt, kun je ervan op aan dat dit niet al te best is voor jouw lichaam. Zorg ervoor dat je regelmatig even achter het scherm vandaan stapt en even een ommetje gaat maken; het liefst in de buitenlucht.

Sportblessures voorkomen

Als je een sport beoefent, ben je vast wel bekend met het feit dat er blessures op de loer liggen. Ook hier gelden een aantal gouden regels die je maar beter kunt opvolgen om ervoor te zorgen dat je zo’n blessure voorkomt. Zorg ervoor dat je zowel een warming-up als cooling-down inlast in je sportroutine. Ook moet je de duur en de intensiteit van het sporten aanpassen naar wat jij aankan. Als je even een tijdje niet kunt sporten, bouw het dan daarna weer langzaam op. Op deze manieren voorkom je allerlei vervelende blessures die je wel kan krijgen als je te hard van stapel loopt en onvoorzichtig omgaat met je lichaam.

Wees voorzichtig!

Sta je bekend als brokkenpiloot, of ben je een tikkeltje onhandig? Helaas verhoogt dit de kans op lichamelijke (langdurige) klachten. Wanneer je vaak valt is de kans groter dat je er niet aan ontkomt om langs de fysio te gaan. Indien dit toch nodig is kun je terecht bij fysiotherapie Den Bosch. Op de website vind je meer informatie. Voorkomen is beter dan genezen, maar genezen is de enige oplossing als voorkomen niet meer mogelijk is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *