Hoe creëer je je eigen kaptafel?

  • door

Een kaptafel is een leuke toevoeging aan de slaapkamer. Het is een plekje voor jezelf waar je je make-up kunt doen en jezelf kunt verzorgen. Je kunt natuurlijk een complete kaptafel plaatsen, maar het is nog leuker om je kaptafel zelf te creëren! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Stap 1: Kies je kaptafel en kruk

kaptafel

Allereerst kies je je kaptafel uit. Dit kan een redelijk complete kaptafel zijn, maar ook een bureau of een kast. Je kunt dit later nog zelf aankleden. Houd rekening met de ruimte die je hebt en kies een kaptafel die bij de rest van je kamer past. Vervolgens kies je ook een kruk (of een stoel) die mooi bij de kaptafel staat.

Stap 2: Plaats een spiegel

Een spiegel kan natuurlijk niet ontbreken bij je kaptafel. Je kunt kiezen voor een grote of kleine spiegel, een driedelige spiegel, een gewone wandspiegel of een spiegel die je op de kaptafel kunt plaatsen.

kaptafel

Stap 3: Voeg verlichting toe

Als je je make-up wilt doen, is het wel handig als er voldoende licht is. Kies daarom verlichting uit die je op of boven de kaptafel of om de spiegel plaatst. Dit kunnen spotjes zijn, hanglampen of een staande lamp.

Stap 4: Decoreer

Om je kaptafel helemaal af te maken kun je hem nog mooi aankleden. Dit kan met parfumflesjes, verzorgingsproducten of attributen waarin je make-up kwasten opbergt. Of je kunt wat mooie decoratie toevoegen!