9 december 2021

GP van Vietnam

2 min read

De eerste f1 Grand Prix van Vietnam zou eerst in april 2020 plaatsvinden. De Grand Prix van Vietnam werd uitgesteld als gevolg van de pandemie en later geannuleerd, aldus GP Today.net. De tweede Grand Prix van Vietnam zou voor het eerst plaatsvinden in mei 2020. De Grand Prix van Vietnam werd ook verplaatst naar juni 2020. Vanaf augustus 2020 zal het kampioenschap als één race worden verreden en zal de naam veranderen in Asian Le Mans Series. De Grand Prix van Vietnam zou worden gehouden op het Circuit van Hanoi. Het Hanoi Circuit is een motorracepodium in het Nam Từ Liêm-district van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, waar van 1960-1962 het wereldkampioenschap Formule 1 werd gehouden.

Ferrari

De Scuderia Ferrari is de racedivisie van de Italiaanse luxefabrikant Ferrari en het raceteam dat deelneemt aan de Formule 1-races. Het werd opgericht in 1903, na een fusie tussen de racedivisie van de twee vorige bedrijven, de Scuderia Ferrari en het bedrijf Ferrari.De fabriek heeft verschillende opmerkelijke raceauto’s geproduceerd, waaronder de Maserati MC12, Ferrari 458 Moderello, en de Ferrari 328 Modena, waarbij de Maserati MC12 het meest succesvol was. Het raceteam werd opgericht als de Scuderia Ferrari en nam oorspronkelijk deel aan de Formule 5000. Dit was een eenzitter-raceserie tussen Formule 1-auto’s. Meer weten over Ferrari? Check GP Today.net.

Mercedes

Mercedes AMG Petronas Formula One Team, voorheen Mercedes GP Petronas f1 Team, is een Formule 1-raceteam. Het is gevestigd in Brackley, Verenigd Koninkrijk.  In november 2016 werd aangekondigd dat het zou worden hernoemd naar Mercedes’ vorige team, AMG.

Het team is eigendom van het moederbedrijf van het team, Mercedes-Benz Formula One Management. In 2005 zei f1 supremo Bernie Ecclestone dat hij graag zou zien dat een Mercedes AMG Petronas Formula One Team met een andere Mercedes zou racen. Het team is een succesvol team sinds de oprichting, aangezien het al snel in de top-drie op het podium eindigde. Ook voor weetjes over Mercedes kan je terecht bij GP Today.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *