Erfenis verdelen: zo doe je dat!

Misschien denk je dat het verdelen van een erfenis niet zo moeilijk is, maar helaas leidt het vaak tot ruzies in de familie. Dit is waarschijnlijk iets wat je niet wilt. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de erfenis op een eerlijke manier wordt verdeeld zonder dat er ruzies ontstaan? Voor erfenis advies kun je naar een notaris gaan, maar je kunt ook onderstaande tips proberen.

Geef iemand de leiding

Het eerlijk verdelen van de erfenis is niet iets wat zomaar is gedaan. Vaak willen meerdere mensen dezelfde pronkstukken hebben. Wie krijgt dan wat? Om ervoor te zorgen dat alles eerlijk wordt verdeeld kun je het beste iemand de leiding geven. Deze persoon houdt hier dan toezicht op. Het is aan te raden om hiervoor iemand te kiezen die geen erfgenaam is.

Kies samen hoe je de erfenis verdeeld

Zijn er bepaalde pronkstukken die meerdere mensen willen hebben en kom je er samen niet uit? Dan kun je er samen voor kiezen om deze pronkstukken op een andere manier te verdelen. Zo zou je hierom kunnen loten of ze onderling kunnen veilen. Ook kun je ze laten rouleren of aan een goed doel doneren. Probeer samen overeenstemming te krijgen over de manier van verdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *