Deze smart home trends wil je hebben in 2020

Slimme gadgets zijn voor de meeste mensen niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Overal waar we komen hebben we te maken met slimme gadgets. Ook worden steeds meer huis omgebouwd tot een smart home. Je bespaart niet alleen enorm op energiekosten en waterverbruik, maar je geniet ook van de nieuwe comfortabele manier van leven thuis. In dit artikel delen we de leukste trends van 2020.

Energie

Je kunt veel besparen op energiekosten met slimme apparaten. Met het gebruik van zonnepanelen tot de juiste manier van je lampen gebruiken. Met zonnepanelen kun je salderen en zo je zelf opgewekte energie opslaan. Met je smart device kun je je lampen in huis aanpassen zoals jij wilt. Niet iedere lamp hoeft altijd even sterk aan te staan. Ook hoef je je niet druk te maken of alle lampen wel uitgezet zijn voordat je de deur uitging. Op afstand kun je op je smart device kijken of alle lampen uitstaan.

Je kunt ook je stekkers slim maken. Met een smart device kun je apparaten uitzetten wanneer je deze niet gebruikt. Je apparaten hoeven hiervoor niet ouderwets uit het stopcontact gehaald te worden.

Stem vs toetsenbord

In 2020 maakt meer dan 80% van de consumenten gebruik van de Voice User Interfaces. Je kunt hiermee je smartwatch, smartphone, wasmachine, thermostaat of koelkast bedienen. Dit is makkelijker en sneller dan een toetsenbord gebruiken. Hiermee bouw je je huis ook nog meer om tot een smart home. Kijk eens bij een smart home shop hoeveel huishoudelijke apparaten tegenwoordig slim te kopen zijn.

Platforms

Wanneer je van plan bent je hele huis om te bouwen tot een smart home is het belangrijk dat je een standaard platform gebruikt. Zo kunnen de apparaten onderling met elkaar communiceren. De bekendste platformen zijn Apple HomeKit en Google Assistent. Bij het aanschaffen van nieuwe producten moet je niet vergeten goed op te letten of deze kunnen communiceren met het platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *