27 januari 2022

De voordelen van een ergonomisch toetsenbord

1 min read
ergonomisch toetsenbord

Met een ergonomisch toetsenbord maak je het jezelf aangenamer om te werken, want je vermindert de druk die op je pols komt te liggen. Het is dus een handige tool als je vaak werkt op de computer. Doordat je comfortabeler werkt, krijg je ook meer werk gedaan op een kortere tijd. Zie het dus als een slimme investering!

ergonomisch toetsenbord

Welk toetsenbord moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten ergonomische toetsenborden. Allereerst moet je beslissen of een azerty of qwerty toetsenbord voor jou het makkelijkst is. Daarnaast kan je kiezen uit een bedraad en een draadloos toetsenbord. Beide modellen hebben hun eigen kenmerken en voor- en nadelen.

Zo is een bedraad toetsenbord een goede keuze als je geen zin hebt om batterijen te vervangen. Het toetsenbord is ook energiezuinger. Het nadeel is dan weer dat het minder flexibel is en de bedrading in de weg kan liggen. Met een draadloos toetsenbord heb je nooit geen last van draden en kan je zelf kiezen op welke afstand je van je beeldscherm zit. Dat is in sommige gevallen een groot voordeel. Welk toetsenbord voor jou nu beter is, hangt vooral af van welke voordelen je het belangrijkste vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *