De gevolgen van Corona crisis op het bedrijfsleven

  • door

De Corona crisis trekt een zware wissel op het Nederlandse bedrijfsleven. De Kamer van Koophandel melde afgelopen maand de meeste faillissementen sinds de tweede wereld oorlog. Dit terwijl Nederland het economisch juist zo goed deed. Veel ondernemers hebben ingespeeld op deze groeiende economie. De Corona maatregelen trekken een flinke streep door de rekening. Een groot aantal mensen is hun baan verloren waardoor de werkloosheid is toegenomen en de krapte op de markt iets is terug genomen. Natuurlijk is dit niet de manier waarop men graag ziet hoe deze marktproblemen worden opgelost. De maatregelen hebben niet alleen economische gevolgen. Uit onderzoek blijkt dat de gevolgen voor kantoor personeel dat wel werkzaam blijft voor een bedrijf ook groot zijn. Wat deze gevolgen zijn beschrijven wij in deze blog.  

Toename in medewerkers die thuis werken

Vanwege de Corona maatregelen en de daarbij horende intelligente lock-down van de Nederlandse overheid was het lange tijd niet toegestaan om op kantoor te werken. Alleen de zogenaamde cruciale beroepen mochten hun werk op locatie uitvoeren. Veel mensen werden hierdoor gedwongen om thuis te werken. Een geluk bij een ongeluk bleek dat het thuiswerken voor veel mensen ook veel voordelen had. Het woon werk verkeer nam enorm af wat veel reis tijd scheelt en mensen konden iets langer uitslapen. Het thuiswerken was ook minder strikt en men kon zich beter concentreren. De verwachting is dat zodra de maatregelen zijn afgenomen thuiswerken in de Nederlandse werk cultuur blijft opgenomen.

Herinrichten van kantoorruimte

Inmiddels mogen medewerkers weer onder strikte regels op kantoor werken. In het nieuwe normaal werkt men op gepaste afstand van elkaar. Het creƫren van flexplekken en herinrichten van kantoor ruimte is hierdoor een hot item geworden. Gelukkig zijn er specialisten zoals Dataflex die ook voor het nieuwe normaal oplossingen hebben op het gebied van ergonomie en kabelmanagement.