27 januari 2022

4 uitstekende redenen om zelf je eigen pizza’s te bereiden

2 min read
Pizzadeeg

Als je fan bent van pizza, dan ben je zeker niet de enige. Pizza behoort namelijk in talloze landen wereldwijd tot de meest geliefde gerechten. Dit deegproduct waar kaas en tomaten in principe standaard deel van uitmaken blijkt voor velen simpelweg niet te weerstaan te zijn. Pizza vormt daarnaast bij uitstek een gerecht om af te halen of te laten bezorgen. Diepvriespizza’s die je thuis zo in de oven kunt doen, doen het ook al jarenlang goed. Zelf je eigen pizza maken is echter natuurlijk ook mogelijk. Zeker als je besluit kant-en-klaar pizzadeeg in huis te halen is dit beslist geen moeilijke opgave. Lees hieronder om welke vier redenen het eigenlijk zelfs beter is zelf je eigen pizza’s te bereiden.

Financieel gunstiger

Ten eerste is het voor de financiën gunstiger wanneer je zelf pizzadeeg en verse ingrediënten van bijvoorbeeld de supermarkt koopt en daarvan je eigen pizza maakt. Dit is goedkoper dan een diepvriespizza te kopen. Het verschil in prijs met een thuis bezorgde pizza is zelfs aanzienlijk.

Pizzadeeg

Versheid

Wanneer je zelf een pizza bereidt, dan heb je volledige zekerheid over de versheid en rijpheid van de ingrediënten die je gebruikt. Daarentegen zijn diepvriespizza’s niet altijd even vers en heb je hier bij afgehaalde of thuisbezorgde pizza’s simpelweg nooit zekerheid over.

Beter voor de gezondheid

Vooral als je graag verse groenten en eventueel fruit op je pizza hebt is het beter om deze producten zelf vers in te kopen en vervolgens ook eigenhandig op je pizza te doen. Hoe verser deze producten namelijk zijn, hoe beter dat is voor je gezondheid. 

Kokkerellen is rustgevend

Tenslotte is het ook voor je mentale gezondheid goed om af en toe eens druk bezig te zijn in de keuken. Hier gaat namelijk een ontspannende werking vanuit. Bovendien wordt je creativiteit hierdoor gestimuleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *