3 verschillende betaalmethodes hoe jij in een fysieke winkel kan betalen

De tijd van contant geld is eigenlijk een beetje verleden tijd, vind je niet? Veel mensen hebben geen munt en briefgeld meer en hebben dit geld op hun rekening gezet. Harstikke logisch, want met al die betaalmethodes van tegenwoordig wordt het ons erg makkelijk gemaakt om simpel, zonder na te denken, een betaling te doen. Veel banken, jonge ondernemers, creditmaatschappijen en merken zijn constant bezig om de betaalmethodes te vernieuwen. De ontwikkelingen houden wij haast niet meer bij. In deze blog lees je welke betaalmethoden geschikt zijn om niet online maar fysiek in een winkel een betaling te doen.

Pinnen? Ja graag! 

Ben jij offline in een winkel en heb je geen contant geld bij je, maar wel een pinpas? Dan kun je zeer gemakkelijk pinnen met jouw betaalpas. Al een paar jaar kan jij zelfs contactloos pinnen. Mensen met verschillende bankpassen en creditcards kunnen veilig en eenvoudig afrekenen in de winkel. Weet jij niet zeker of je kan pinnen in een winkel? Check de website van de desbetreffende website en zoek het pinlogo op, dit logo betekent dat je kan afhalen in de winkel, magazijn of afhaalpunt. 

Walletbetalingen is de toekomst

Onder walletbetalingen verstaan wij betalingen vanuit een digitale, virtuele portemonnee. Jij kan via deze betaalmethode geld op jouw wallet zetten en hiermee veilig (online) betalen. Betaalmethodes zoals Paypal en Amazon pay zijn bekende online wallet betaalmethodes. Maar om fysiek in een winkel een betaling te doen is Apple Pay heel handig. Apple Pay instellen is binnen 5 minuten gedaan, vervolgens kan jij met je virtuele pinpas zowel fysieke als online betalingen doen. Alipay is een soortgelijke betaalmethode, 80% van de Chinezen maken hier gebruik van in combinatie met WeChat. Zowel online als fysieke betalingen gaan via een QR-code, als jij de QR-code scant dan vindt de betaling plaats. Alipay wordt voornamelijk gebruikt in toeristische gebieden, evenementen en high-end fashion winkels. 

Vouchers en Prepaid; altijd leuk en handig

Geen winkel is compleet zonder acceptatie van vouchers, prepaid of cadeaubonnen. Jij kan deels of geheel het bedrag betalen via deze betaalmethode. Het eventuele restbedrag kan je bijvoorbeeld met je pinpas afrekenen. Voorbeelden van vouchers, prepaid of cadeaubonnen zijn:

  • Fashion cheque 
  • Nationale bioscoopbon 
  • Paysafecard
  • Yourgiftcard

Kortom, er zijn genoeg fysieke betaalmethodes die jij kan uitvoeren. Stel je hebt geen digitale wallet, pinpas of cadeaubon bij je, dan zijn er nog heel veel online betaalmethodes waarvan jij gebruik kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *